Saavuttiin tanaan Khao Lakiin, tarkoituksena menna sukeltamaan Similanille. Makin paasen sukeltamaan, jee! Matka tanne alkoi mielenkiintoisesti, kun saatiin pick up kyyti ison tien varteen, josta hypatiin paikallisbussiin. Bussi oli kuitenkin ehtinyt jo menna, joten kiidettiin tuhatta ja sataa ja saatiin bussi kiinni. Pari toottaysta ja bussi pysahtyi keskelle maantieta ja me paastiin kyytiin. Bussista pois jaaminen oli vahintaan yhta mielenkiintoista; jo hyvissa ajoin meidat kasketiin ihan oven lahelle seisomaan ja ennen kuin bussi oli edes kunnolla pysahtynyt piti hypata ulos. Rinkat kirjaimellisesti heitetiin bussista ulos ja bussi oli jo kaukana ennenku saatiin edes poimittua rinkat tielta. Thaimaalaista tehokkuutta...

Tanne siis tultiin Khao Sokista, Thaimaan suurimmasta sademetsasta. Vidakko oli aivan uskomaton! Eilen kaytiin retkella viidakon peittamien vuorien ymparoimalla jarvella ja valtavalla luolalla. Jos luettelisin kaikki ihanuutta ja mahtavuutta ym. tietamani sanat, ei sekaan riittaisi kuvaamaan kuinka ihanaa ja ihmeellista siella oli! Huristeltiin tunti longtail boatilla jarvella, sen jalkeen patikoitiin tunti viidakossa ja saavuttiin luolan suulle. Luolan lapi kulkemiseen meni tunti. Suurimman osan aikaa piti kahlata vedessa ja valilla oli niin syvaa, etta piti uida. Luolassa oli tietenkin pimeaa ja otsalamput valaisi tieta. Luolan katossa oli tuhottomasti lepakoita! Ja matkan varrella tormattiin Pythoniin, pariin erilaiseen isoon sammakkoon, isoihin hamahakkeihin (niita oli paljon, niiden joku silma tai joku tosiaan kiiluu pimeassa!), sirkkoihin ja pikkurapuihin. Sita en sitten tieda mita kaikkea oli siella ymparilla pimeydessa... Kulku oli aika kivikkoista ja paikoin aika hankalaa. Ja loytypa jonkun jalasta iilimatokin.

Viidakossa nahtiin erilaisia apinoita, tosi isoja perhosia, herhilaisia (jotka puree tosi ikavasti!) ja vaikka mita lintuja! Koko ajan ymparilla kihisi ja kuhisi. Siella sataa 9 kuukautta vuodesta ja nyt oli sopivasti kuivakausi. Muuten ei sinne olisi voinut edes menne, varsinkaan luolaan.

Ennen Khao Sokiin menoa oltiin pari yota Suratthanissa. Kaupunki oli aika tylsa, mutta ainakaan turisteja ei ollut. Meita tuijotettiin ihan avoimesti kadulla. Kaytiin siella mm. yomarkkinoilla, jossa oli tarjolla vaikka mita syotavaa. Esim sammakoita... Suurin osa tarjolla olleista ruuista olis jaanyt kylla multa syomatta. Mutta oli kiva nahda paikallisten elamaa aidosti. Tormattiin markkinoilla myos norsuun. Tuijotin norsua hetken, ennekuin aivot todella uskoi, etta siina on norsu. Silla oli punainen vilkkuvalo hannassa, kun se taapersi siella autojen keskella tiella. Kaikkea sita..

Nyt nautitaan oikeesta luksuselamasta, kun meidan majapaikassa on suihku, josta tulee lamminta vetta, on vessapaperia ja saippuaa valmiina! Aivan mahtavaa siis! Huomenna vahan huilataan ja lohoillaan altaalla ja ajellaan ehka skootterilla. (Tai viime kerrasta viisastuneena vuokrataan ehka jotkut vahan isommat mopot, sellaset joilla paasee myos vuoristossa...)

Similania odotellessa...

Sinituulia